איחוד האמירויות ממשיכה להגביל את הרשתות החברתיות
כתבה שהתפרסמה בימים האחרונים גילתה את אשר היה ידוע מהעבר: הרשתות החברתיות נתונות למעקב מתמיד בדובאי וביתר אמירויות המפרץ. לדברי סגן מנהל המחלקה למניעת פשעים אלקטרונים של משטרת דובאי, הניטור הוא קבוע ומתבצע אחר "כל הנושאים והחומרים הכתובים והמוצגים באתרים אלו", בטענה כי כל הפרה של החוק באתרים אלו "תזכה לענישה בעולם הפיזי". הוא הדגיש כי הניטור החל לאחר שהתברר כי רשתות אלו מכילות לדבריו ניצול והשמצה. בעניין זה הוסיף מפקד משטרת התיירות כי כל אדם אשר חש נפגע מאתרי הרשתות החברתיות יכול להתלונן בכל תחנת משטרה.
עוד נמסר כי ברשותה של משטרת דובאי הטכנולוגיה והאנשים המיומנים המאפשרים לה לעקוב אחר מקורות הניצול המקוון ולשמור את המידע בשרתי המשטרה למשך 18 חודשים. לשם כך עושה איחוד האמירויות, כמו רבות ממדינות האזור, שימוש בתוכנות וכלים תוצרת המערב. בשלהי 2011 דווח על צעד נוסף של השלטונות נגד הרשתות החברתיות, האיסור לתייג אדם בתמונה ברשתות החברתיות ללא אישורו. מקור האיסור בחוק הקיים באיחוד האמירויות לפיו לא ניתן לצלם אדם ללא רשותו.
אין זו העדות הראשונה להצרת צעדי משתמשי האינטרנט באיחוד האמירויות: בסוף נובמבר 2011 נודע כי חמישה נידונו תקופות מאסר שבין שנתיים לשלוש שנים. ביניהם בלוגר, פרופסור לכלכלה ושלושה פעילים. זאת באשמת העלבת מנהיגי איחוד האמירויות ופגיעה בבטחון הלאומי. הבלוגר נידון לתקופת המאסר הארוכה ביותר וזאת בשל שיר שפרסם כמו גם ניהול אתר בו פרסמו ארבעת האחרים ונוספים דברים בגנות הממשלה. הכוונה לדרישה לשינויים חוקתיים ופרלמנטריים וקיום בחירות חופשיות. אף לאחרונה נודע על מעצר מספר משתמשי אינטרנט בשל פרסומים שהעלו לרשתות החברתיות השונות.
בשל צעדים אלו מוגדרת איחוד האמירויות תדיר על ידי הארגון "עיתונאים ללא גבולות" כאחת מהמדינות המצויה תחת פיקוח של הארגון בעניין יחסה לאינטרנט.
נראה אם כן כי גם היא נמצאת במידה מסויימת הרחק מאור הזרקורים של התקשורת בכל האמור ביחס לדיכוי חופש הפרט והביטוי בעולם הפיזי והמקוון, עדיין יכולה מדינה מודרנית כאיחוד האמירויות לפגוע באופן עקבי ובשלל דרכים בחופש המקוון של אזרחיה.