התמודדות של רשתות חברתיות ומדינות עם הפעילות המקוונת של "המדינה האסלאמית"
ארגון "המדינה האסלאמית" פעיל רבות ברשתות החברתיות השונות, לשם הפצת המסר וגיוס אוהדים, תומכים ופעילים לשורותיו. על מנת להלחם בפעילות מקוונת זו, סוגרות הרשתות החברתיות השונות, בדגש על טוויטר, חשבונות רבים המזוהים עם פעילות הארגון ועם זו של ארגוני טרור אחרים.
ב–5 בפברואר פורסם בבלוג של הרשת החברתית טוויטר כי מאמצע שנת 2015 נחסמו על ידה למעלה מ–125 אלף חשבונות הקשורים מרביתם בארגון "המדינה האסלאמית" וזאת בשל עידוד לפעולות טרור. בתגובה פורסם ב–24 בפברואר על מסע נקמה של הארגון נגד מנהלי פייסבוק וטוויטר.
האם שיטה זו של סגירה חוזרת ונשנית של חשבונות ברשתות החברתיות השונות אכן מסייעת למניעת הפעילות המקוונת של ארגוני הטרור ? מחקר שפורסם בנושא בפברואר 2016 קובע כי אכן יש ביכולת מהלך עקבי שכזה להגביל את הפעילות המקוונת בשפה האנגלית של תומכי הארגון.
אולם לא רק הרשתות החברתיות פועלות להצרת פעילותו המקוונת של הארגון, ביולי 2015 הודיעה מחלקת המדינה בארה"ב על הקמת מרכז בשם Sawab אשר נועד להוות "התוכנית המקוונת הרב לאומית הראשונה למסרים ומעורבות, בתמיכה בקואליציה העולמית נגד דאע"ש". המרכז, אשר הוקם בשיתוף פעולה עם איחוד האמירויות, יפעל ל"מעורבות מקוונת ישירה להתמודדות עם תעמולת הטרור המהירה והיעילה, ובכלל זה מסרים לגיוס לוחמים זרים, גיוס תרומות לפעולות לא חוקיות והפחדת האוכלוסיות המקומיות". לשם כך יציג המרכז "קולות מתונים וסובלניים מרחבי האזור והעצמת נרטיבים בונים". זאת בין השאר באמצעות חשבון טוויטר שמפעיל המרכז ובו פורסמו עד עתה כ–4,300 הודעות, מרביתן בשפה הערבית.