לטביה מקימה יחידה להגנה קיברנטית

בידיעה  מה-4 מרץ דווח כי לטביה מקימה יחידה להגנה קיברנטית. היחידה הוקמה בפברואר השנה על ידי צבא לטביה והיא כוללת 13 מומחי מערכות מידע וסטודנטים מהמגזר הפרטי והציבורי, אשר מטרתם לסייע למומחי אבטחת מידע של הצבא והממשלה להתמודד עם משברי סייבר. מטרתם היא הן ליידע את רשויות אכיפת החוק על מנת שיפעלו בהתאם, ובמקרים מתוחכמים יותר אף לבצע פעילות לצמצום ההתקפה ולהבנת טיבה.

יחידה זו הינה חלק מהמשמר הלאומי של לטביה, ארגון צבאי התנדבותי אשר נקרא לסייע לכוחות הצבא בעת הצורך, בנוסף תסייע היחידה לגוף ה-CERT המקומי – CERT.LV בעת משבר.

CERT.LV מהווה סוכנות של משרד ההגנה הלטבי ואחראי על אבטחת המידע במדינה, תוך שיתוף פעולה עם למעלה מ-600 מומחי מערכות מידע ממוסדות ממשל ורשויות מקומיות. ראש CERT.LV הסביר כי המבקשים להצטרף ליחידת הסייבר נבדקים קודם לכן בטרם קבלת גישה למידע המסווג ולכן ביכולתם להפעיל "שומרי הסייבר" אלו במקרים בהם מעורב מידע רגיש ביותר.

לדבריו, אין ביכולת הסוכנות לטפל לבדה במקרים של התקפה קיברנטית, על כן חשיבותה של יחידה זו אשר עוסקת באימונים רבים ובכלל זה בתרגיל השנתי "Locked Shields" המתקיים על ידי נאט"ו בטאלין בירת אסטוניה. הוא ציין כי התסריטים הפופולריים ביותר הם של התקפות קיברנטיות על החשמל, גז, חימום ואספקת מים אשר יש ביכולתם להשפיע על הצרכים הבסיסיים היומיומיים. "אולם יכולות להיות גם התקפות על מערכת המנהל הממשלתית אשר הפרעות ממושכות יכולות לגרום לבעיות משמעותיות", זאת למרות שלטביה לפי שעה לא חוותה התקפה קיברנטית.

אולם הואיל והיא עתידה לשמש נשיאת מועצת האיחוד האירופי בשנת 2015, הדאגה הקיברנטית הפכה לחשובה יותר לממשלה, הואיל והמדינה תהפוך למוקד של תשומת לב עולמית במהלך נשיאותה ואין ביכולת הממשל לצפות איזו קבוצת אינטרס או פעילים ממדינה כלשהי ירצו לפתע להגיב על מדיניות כלשהי של האיחוד האירופי ולהביע את המסר שלהם באמצעות ביצוע התקפות קיברנטיות.

בכוונתה של לטביה להגדיל את יחידת הסייבר עד למאה חיילים במהלך השנים הקרובות. עוד נמסר כי צוות דומה יוקם ב"משמר הנוער", תנועה מקומית של צעירים.