"מהגרים דיגיטליים" למול "ילידים דיגיטליים"
סיכום מסיבת עיתונאים ופאנל סגור מטעם "איגוד האינטרנט הישראלי" עם יוג'ין קספרסקי מתאריך 12 יוני;
- החברה פותחת בימים אלו סניף בישראל.
- יוג'ין דיבר על התלות הרבה שלנו במערכות מחשב, בדגש על אלו השולטות בתשתיות קריטיות, דבר ההופך את התלות שלנו במרחב הקיברנטי לרבה יותר ואת יכולת הפגיעה לרחבה יותר.
- הגברת המודעות להתקפות סייבר – יש צורך ביותר מומחי IT, אין מספיק אנשי אבטחה שיצרו מערכות מאובטחות יותר, בניית קהילת מומחי אבטחה שישתפו מידע.
- יש צורך ברגולציה לאבטחת תשתיות קריטיות מבחינת מיחשוב.
- הצורך לבנות מערכות מאובטחות יותר, להתנהל בצורה מאובטחת. כיום תעשיית התוכנה עדיין בצעדיה הראשונים. בעתיד היא תהיה בטוחה יותר. זו בעיה גלובלית, אין לנו זמן לעצור וליצור תוכנות בטוחות יותר. בעבר לא היו סוגיות של בטחון בעת תכנות.
- פעילות סייבר במזרח התיכון – הוא ציין כי מרבית הפעילות מזוהות באמצעות תבניות שונות, משפות כמו סינית, ספרדית ופורטוגזית. בסדר הזה. מעט מאוד בערבית. פרסית – כמעט בכלל לא.
- כל המערכות השונות יאבטחו את המשתמש מפני התקפות אקראיות, אבל לא מפני אלו הממוקדות והאיכותיות.
- זיהוי דיגיטלי – בעולם הפיזי צריך תעודת זהות כדי ללכת לבנק. ניתן לפעול בלעדיה בחלק מתחומי החיים. כך גם לדעתו מבחינת ת.ז דיגיטלית. מי שרוצה לבצע פעולות מסויימות במרחב הקיברנטי, שיצטייד בתעודת זיהוי דיגיטלית.
- בעיית הייחוס – קשה מאוד לייחס את הפעילות לגורם המבצע. הצורך והיכולת לאתר את הרעים "לפני שהם לוחצים על הכפתור".
- העולם הדיגיטלי למול זה הפיזי – המרחב הקיברנטי מייצג את דברים שקיימים ממילא בעולם הפיזי. המרחב הקיברנטי מתנהל במהירות הקיברנטית, אבל זה הפיזי מפגר מאחוריו בתחומים שונים ובכלל זה פעילות ממשלות בתחום האבטחה הקיברנטית. אנחנו "מהגרים דיגיטליים", הילדים שלנו הם "ילידים דיגיטליים".